När man startar ett litet företag behöver man pengar. Fonder krävs för många ändamål som att bygga upp lokalerna, vilket kan ske antingen genom att hyra eller köpa. Annan logistik som är inblandad i att starta satsningen kräver också användning av mer pengar, till exempel registrering och affärsplanutveckling. En av de vanligaste källorna till dessa medel är ett sms lån utan ränta, det vill säga från en bank eller från privata långivare.

 

Lånen från dessa källor debiteras normalt med hög ränta. För att hjälpa kommande företag att etablera sig ordentligt har regeringen inrättat byrån för småföretag som ser till att människor ges dessa lån till mycket mycket billigare återbetalningsräntor. SBA kan inte vara en direkt långivare, men vad det innebär är att garantera dessa lån, så att om ditt företag inte kan återbetala, kommer byrån att betala en del av det för dig.

 

Lån tar två olika former. De kan antingen vara säkrade eller osäkrade

 

För de säkrade, får du ha en säkerhet, det här är en tillgång som långivaren kan sälja för att återhämta sina pengar om du inte kan betala tillbaka dem. De säkrade lånen attraherar lägre räntor och de är i form av bolagslån och hypotekslån. Osäkrade kräver ingen säkerhet och de tar ut högre räntor.

 

Att få godkänt för dessa lån tar mindre tid om du ansöker online. Den information du tillhandahåller långivarna med hålls konfidentiell. Problemet med onlineansökan är att det finns för många långivare och det kan ta en stund innan du kan överväga räntorna och villkoren för lånet så att du bara tar det som passar din ekonomiska ställning.

Småföretagslån - varför du borde undvika höga räntor

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now